Livrare cu FAN Courier

Poliester - 5 mituri demontate despre aceasta fibra sau de ce nu ar trebui sa te feresti sa o porti

24.08.2018
Poliester - 5 mituri demontate despre aceasta fibra sau de ce nu ar trebui sa te feresti sa o porti

Alaturi de multe alte criterii pe care le luam in calcul atunci cand alegem articolele vestimentare din rafturile magazinelor sau de pe site-urile de imbracaminte se numara si tipul materialelelor din care acestea sunt confectionate. Poliesterul, denumit de catre cei mai reticenti “bumbacul omului sarac”, pare sa faca parte dintre tesaturile de care foarte multi dintre noi se feresc. Exista, insa, destule beneficii pe care le ofera acest material, iar noi iti oferim cateva argumente valide pentru care merita sa incerci si haine realizate din poliester.

1. Poliesterul este un material de calitate joasa. Fals.

Chiar daca poliesterul este o fibra sintetica, acest lucru nu inseamna neaparat ca, in timpul proceselor de prelucrare, acesta isi pierde caltitatea. Din contra, tocmai aceste etape prin care poliesterul trece pana sa se ajunga la produsul finit, ii confera acestuia o rezistenta deosebita. Asadar, tehnologiile ultramoderne care se folosesc pentru confectionarea hainelor din poliester confera celor din urma un grad sporit de durabilitate.

Blugi pentru Barbati

2. Poliesterul se decoloreaza mai repede decat bumbacul. Fals.

Daca sunt ingrijite corespunzator, hainele din poliester sunt chiar mai rezistente decat alte tipuri de confectii. Pentru a asigura longevitatea imbracamintei tale iti recomandam sa utilizezi detergenti speciali, in functie de culoarea articolelor vestimentare (colorate sau negre). De asemenea, este indicat ca poliesterul sa se curete, fie manual fie la masina de spalat, la o temperatura de maxim 40 de grade.

3. Poliesterul arata inestetic. Fals.

Avand in vedere ca poliesterul este o fibra artificiala, creata in laborator, aceasta capata un luciu specific in urma acestor procese de prelucrare. Pentru ca gusturile nu se discuta, aceasta caracteristica le-ar putea parea inestetica unora dintre purtatori, insa, pe de alta parte, foarte multe persoane pot aprecia aceasta calitate a materialului.

4. Poliesterul se sifoneaza. Fals.

Nu doar ca hainele din poliester se calca foarte usor si raman netede pe toata durata purtarii lor, dar acestea se sifoneaza chiar mai greu decat bumbacul. Pentru a nu face cute, calca piesele de imbracaminte realizate din aceasta fibra la o temperatura medie.

5. Poliesterul retine umiditatea. Fals.

Cu toate ca poliesterul poate sa favorizeze aparitia transpiratiei pe corp, acesta nu poate fi catalogat drept o tesatura care sa retina umiditatea. De fapt, comparativ cu tesaturile obtinute din fibre naturale, printre care si bumbacul, poliesterul se usuca mult mai repede, ceea ce inseamna ca vei putea purta hainele preferate oricand iti doresti, avand in vedere ca nu va trebui sa le lasi la uscat un timp foarte indelungat.

Printre produsele pe care ti le punem la dispozitie pe site-ul nostru se regasesc haine realizate din materiale diverse, inclusiv blugi pentru barbati, din poliester. Este alegerea ta sa optezi pentru materialele care iti furnizeaza confort si pentru piesele de imbracaminte care iti definesc stilul, asa ca te asteptam sa descoperi colectiile pe care ti le-am pregatit!

Acțiune Împărtășește cu Facebook Împărtășește cu Google+ Împărtășește cu Pinterest
« Înapoi la toate articolele