Livrare cu FAN Courier

Cum să îți îngrijești încălțămintea, în funcție de material

18.06.2018
Cum să îți îngrijești încălțămintea, în funcție de material

Nu este imposibil să ai încălțări impecabile, indiferent de anotimp sau materialul din care acestea sunt confecționate. Ceea ce porți în picioare poate reprezenta cartea ta de vizită, așa că trebuie să ai grijă ca articolele tale de încălțăminte să fie mereu curate, indiferent de condițiile meteo, dacă vrei să lași o impresie bună oriunde mergi. Dacă și tu pui preț pe felul în care arată pantofii, tenișii sau ghetele tale, am pregătit câteva sfaturi care te vor aduce mai aproape de idealul de încălțăminte strălucitoare, în funcție de materialul din care aceasta este confecționată. Iată ce ar trebui să știi despre fiecare material în parte.

Pantofii din piele

Mult mai rezistentă decât alte materiale, pielea are nevoie de ceva mai multă atenție din partea ta. Metoda prin care poți îndepărta praful sau urmele de murdărie este foarte simplă, dar trebuie pusă în practică mai des. Cu o simplă cârpă moale din bumbac, care nu lasă scame, pe care o umezești în prealabil, poți curăța eficient toate petele de pe pantofii tăi din piele. Dacă preferi luciul, e bine să știi că îl poți obține la fel de simplu, prin lustruirea pantofilor cu o cârpă uscată. Dacă anotimpul în care te afli este unul în care precipitațiile îți dau bătăi de cap, nu uita să te împrietenești cu crema de pantofi, în nuanța impusă de pielea din care a fost confecționată perechea ta preferată, care va crea o barieră între picăturile de apă sau noroi și textura pantofilor tăi. La fel de bine funcționează și o loțiune de corp pe care obișnuiai să o folosești pentru hidratarea de după duș ori o cremă grasă pentru mâini. Îngrijindu-ți astfel pantofii din piele, te vei bucura de o calitate a lor cât mai îndelungată.

Pantofii din pânză

Preferații anotimpului călduros rămân tenișii bărbătești sau cei pentru femei. Pânza acestora permite ca aerul să poată circula în interiorul acestora, ceea ce asigură o purtare sănătoasă, lipsită de mirosuri neplăcute. Desigur, condiția necesară rămâne aceea de a purta tenișii doar atunci când piciorul este proaspăt spălat și lipsit de bacterii, încălțat în prealabil cu o pereche curată de șosete din bumbac. Îngrijirea încălțămintei din pânză se face ușor, dar trebuie să ții cont de un mic secret. Dacă i-ai murdărit, așteaptă până petele se usucă complet și îndepărtează-le cu ajutorul unei perii moi. Dacă murdăria persistă, îi poți lăsa peste noapte în apă călduță în care ai diluat puțin detergent de rufe. Substanțele active vor acționa până a doua zi, când poți limpezi tenișii, ca mai apoi să îi lași la uscat. Nu îți recomandăm să îi bagi la mașina de spălat, pentru că e posibil ca materialul să se desprindă de talpă ori ca aceasta să se rupă, din cauza centrifugii. 

Adidasi pentru Barbati

Pantofii din imitație de piele

Nu e mare diferență între modul în care trebuie să îți îngrijești pantofii din piele naturală sau pe cei din imitație de piele. Procedeul este același, iar crema este esențială pentru prelungirea duratei de viață a acestora. E important să îi lași la aerisit peste noapte și să te obișnuiești să îi porți alternativ, pentru a evita dezvoltarea bacteriilor la nivelul picioarelor, vinovate pentru mirosurile neplăcute. Mai mult decât atât, cu cât îi porți mai des, cu atât vor apărea mai multe cute pe suprafața acestora, iar materialul e posibil să se decoloreze mai repede, așa că poartă cel puțin două perechi alternativ.

Pantofii din piele întoarsă

Dacă am învățat mai sus cum se îngrijește corect pielea naturală, atunci când vine vorba de pielea întoarsă, lucrurile nu mai par atât de simple. Contrar așteptărilor, însă, metoda de curățare a acestora este foarte accesibilă. E bine să știi că vei avea nevoie de o gumă de șters (altfel denumită și radieră) pentru a îndepărta murdăria de pe pantofii tăi din piele întoarsă. De asemenea, mai poți scăpa de petele persistente printr-o metodă mai puțin cunoscută, dar foarte eficientă. Așază pantofii deasupra unui vas cu apă clocotită și lasă aburii să înmoaie murdăria. Imediat după, poți obține pantofi ca noi dacă ștergi cu o cârpă ușor umezită locul afectat de pete. Dacă e vorba de urme de ulei, presară puțină pudră de talc și las-o să absoarbă murdăria.

Poartă-ți mereu încălțămintea curată, pentru un plus de încredere în tine, dacă vrei ca prima impresie asupra ta să fie întotdeauna bună.

Acțiune Împărtășește cu Facebook Împărtășește cu Google+ Împărtășește cu Pinterest
« Înapoi la toate articolele