Livrare cu FAN Courier

Cum se face nod la cravata: 7 moduri descrise pas cu pas, sfaturi de asortare

22.08.2018
Cum se face nod la cravata: 7 moduri descrise pas cu pas, sfaturi de asortare

”La patru ace” nu este doar o simpla expresie folosita pentru a defini o tinuta de ocazie, ci reprezinta chiar un ideal atunci cand vine vorba despre alegerea unor piese vestimentare pentru barbatii eleganti. Stiai ca exista anumite accesorii care, pe langa faptul ca scot din anonimat outfitul, ii confera si o nota de lux? Exact asa se intampla in cazul cravatei, un accesoriu de baza din garderoba masculina.

Cum se face nod la cravata, pas cu pas: 7 tipuri de noduri

  1. Nod Windsor
  2. Nod cravata jumatate Windsor
  3. Nod de cravata simplu
  4. Nod cravata dublu (Albert)
  5. Nod tip Ken (mic)
  6. Nod Trinity
  7. Nod incrucisat

Cum se asorteaza cravata: ponturi stilistice

  1. Cum alegi culoarea cravatei
  2. Cum alegi cravata in functie de conformatia ta
  3. Cum alegi imprimeul

Cum se face nod la cravata, pas cu pas: 7 tipuri de noduri

Pentru a arata impecabil, trebuie sa stii cum se face nod la cravata. Ai nevoie de putina indemanare deoarece, avand in vedere diversitatea de tipuri de noduri, am putea crede ca este, intr-adevar, o arta sa faci un nod de cravata!
Pe buna dreptate, acest accesoriu imprumutat chiar si de catre doamnele care doresc sa poarte tinute in linii masculine, devine un element buclucas daca nu stii cum se face nod la cravata.
Iti spunem noi cum poti face asta, prezentandu-ti, pas cu pas, cele mai cunoascute 7 tipuri de noduri. In plus, am selectionat ponturi stilistice interesante si te invatam cum anume asortezi cravata cu restul obiectelor de imbracaminte, dar si cu stilul tau!

1. Nod Windsor

Printre cele mai folosite tipuri de noduri de cravata se numara cel cunoscut drept nod Windsor. Denumirea sa este inspirata chiar de numele celebrului duce de Windsor si este intalnit, adesea, accesorizand gatul barbatilor britanici.
Nodul Windsor are o forma simetrica si este ideal pentru cravatele late. Acesta se asorteaza de minune cu o camasa cu guler clasic, dar si cu cele deschise (ex: cele in stil italienesc). Desi poate fi destul de greu de realizat datorita faptului ca el trebuie sa se pozitioneze exact in jumatatea zonei dintre gulere, noi credem ca, cu putin antrenament, oricine poate ajunge sa faca un nod Windsor perfect. Urmareste etapele in videoclipul de mai jos:


2. Nod cravata jumatate Windsor

O varianta mult mai soft - atat in ceea ce priveste volumetria dar si gradul de dificultate al realizarii - potrivita pentru camasile deschise este nodul jumatate Windsor. Acesta are o forma triunghiulara si este ideal pentru a accesoriza, ca si in cazul nodului Windsor conventional, camasile descheiate la guler.


3. Nod de cravata simplu

Nodul de cravata simplu este, probabil, cel mai facil de realizat si totodata si cel mai versatil, avand in vedere ca se potriveste pentru orice tip de guler de camasa. Totusi, trebuie sa acorzi putina atentie la realizarea acestuia, pentru ca rezultatul final sa nu fie inestetic. De exemplu, mai ales daca esti incepator, ti se poate intampla ca lungimea cravatei continue sa fie prea mare, situatie pe care o poti remedia refacand nodul sau transformandu-l intr-un nod de cravata dublu.


4. Nod cravata dublu (Albert)

Asa cum spuneam, poti opta si pentru un nod dublu pentru cravata pe care o porti. Poti obtine un astfel de nod urmand aceiasi pasi ca si in cazul celui simplu, singura diferenta fiind ca cel dublu necesita inca o infasurare. Astfel, acesta este ceva mai gros decat nod simplu, dar la fel ca si acela, el se potriveste pentru majoritatea modelelor de camasi.


5. Nod tip Ken (mic)

Nodul tip Kent este unul de mici dimensiuni, de aici si denumirea sub care mai este cunoscut (n.r. ”Nod mic”). O alegere exceptionala pentru barbatii inalti, nodul Kent este ceva mai usor de facut decat cel Windsor, sa spunem. Poti vedea in videoclipul de mai sus care sunt etapele pentru a face un nod de cravata mic.

 


6. Nod Trinity

 Nodul Trinity are o forma asimetrica, usor rotunjita. Comparativ cu Windsor, acesta este mai voluminos si are un design de impact. Acesta se potriveste atat pentru camasile mai sofisticate, dar poate fi integrat si in tinutele business-elegant, care.


7. Nod incrucisat

Nodul incrucisat este ceva mai dificil de realizat decat cele de pana acum, insa merita tot efortul! Acesta ofera un efect optic spectaculos si reprezinta o alternativa foarte buna daca iti doresti sa optezi pentru un nod de cravata mai extravagant.

 

Cum se asorteaza cravata: ponturi stilistice

Cravatele se regasesc intr-o diversitate impresionanta de forme, culori, dimensiuni si stiluri. Tocmai aceasta diversitate de modele poate face ca alegerea unui astfel de accesoriu sa fie o sarcina coplesitoare, de aceea e important sa acorzi atentie sfaturilor stilistice pe care ti le prezentam in continuare.

1. Cum alegi culoarea cravatei

Cravata trebuie sa complimenteze restul tinutei, dar de asemenea ea reprezinta un element vestimentar prin intermediul caruia poti transmite diverse mesaje. Din acest motiv, e esential sa fii atent la simbolistica cromatica a accesoriului pe care il alegi pentru camasa ta. De exemplu, daca participi la un eveniment care impune un dress code black tie, atunci este clar ca va trebui sa optezi pentru o cravata neagra. In rest, cele mai comune culori pentru cravata sunt nuantele de rosu si bleumarin, care de altfel emana o nota eleganta, dar si o atitudine profesionista. Bineinteles, daca esti curajos, poti face si combinatii vestimentare mai extravagante si sa alegi o cravata care este in contrast cromatic cu camasa.

2. Cum alegi cravata in functie de conformatia ta

Conformatia corpului este un criteriu important in functie de care trebuie sa alegi cravata si, implicit, modul in care o aranjezi. Daca un nod de cravata Windsor se potriveste mai degraba unei persoane cu statura scunda sau medie, cu gatul subtire, pentru cei care au o inaltime mai mare si care au umerii lati, sunt ideale cravatele late si lungi (lungimea optima a cravatei este cea care permite ca varful acesteia sa atinga catarama de la curea). Cravatele slim, eventual cu nod tip Kent sunt alegeri bune pentru barbatii care au o silueta subtire.

3. Cum alegi imprimeul

Cele mai multe dintre cravatele pe care barbatii le prefera sunt cele care au diverse imprimeuri, fie ele dungi, buline sau poate chiar si alte elemente grafice. Cum asortezi o cravata cu imprimeuri la diverse modele de camasi? Iata cateva combinatii reusite:

  • Camasa cu imprimeu si cravata uni si viceversa
  • Camasa cu dungi si cravata cu imprimeu si viceversa
  • Camasa cu dungi si cravata cu buline si viceversa
  • Camasa in carouri si cravata cu imprimeu si viceversa
  • Camasa in carouri si cravata cu dungi si viceversa
Acțiune Împărtășește cu Facebook Împărtășește cu Google+ Împărtășește cu Pinterest
« Înapoi la toate articolele