Livrare cu FAN Courier

Ghid practic - Ce să porți și ce eviți atunci când mergi la sală

05.06.2018
Ghid practic - Ce să porți și ce eviți atunci când mergi la sală

Nu a mai rămas mult timp până când va începe perioada concediilor, așa că din ce în ce mai multă lume începe să se gândească la schimbări în alimentație și în activitatea fizică, pentru a-și pregăti corpul de plajă. Dietele și sălile de fitness au fost luate cu asalt în ultima vreme, dar acestea nu sunt decât vești bune și semne că ne interesează din ce în ce mai mult să fim mai sănătoși și cu o condiție fizică din ce în ce mai bună.
Dacă și tu ai început să mergi la sală, e bine să afli câteva detalii despre cum este mai sănătos să îți faci antrenamentele, adică ce să porți și ce să eviți să ai la tine cât timp faci efort fizic, ca să-ți fie mai comod și să nu-ți iriți pielea, care, în contact cu transpirația, devine cu mult mai sensibilă decât este în mod normal. Am adunat pentru tine câteva sfaturi utile pe care să începi să le aplici chiar de astăzi, dacă vrei să te bucuri de un organism sănătos. Iată care sunt acestea!

Renunță la pantalonii largi

Deși pot părea comozi, pantalonii largi îți vor face mai mult rău decât bine, pentru că îți vor îngreuna executarea corectă a exercițiilor. Din pricina excesului de material, va trebui să te concentrezi pe susținerea lor, în loc să îți îndrepți energia către mișcarea propriu-zisă. Mai mult decât atât, îi poți prinde în aparatele din sală sau te poți împiedica, dacă alergi la bandă sau te încălzești la bicicletă. În locul lor, alege o pereche de colanți de sport, care sunt fabricați dintr-un material ideal pentru absorbția transpirației și pe care nici nu îi vei simți pe tine.

Ai grijă ce tricou alegi

Dacă preferi tricourile din bumbac, ai grijă să alegi unele pe mărimea ta, nicidecum mai largi sau mai strâmte, pentru că nu vei face o alegere corectă. Pe pielea udă, un tricou larg poate provoca iritații și te poți simți ca și cum ai avea frisoane. Ce-i drept, bumbacul va absoarbe transpirația, însă nu va lăsa ca aceasta să se evapore rapid și te vei simți ca într-un sac, dacă nu porți unul pe mărimea ta. Ideal ar fi să optezi pentru materialele avansate din punct de vedere tehnologic, care sunt special concepute pentru persoanele active din punct de vedere fizic și care țin umezeala departe de corp.

Tricouri Polo Bărbați

Poartă sutien pentru sport

Susținerea pieptului în timpul antrenamentelor este la fel de importantă, pentru că, dacă aceasta lipsește, executarea mișcărilor va fi, din nou, îngreunată. Femeile care merg la sală trebuie să aleagă un sutien special pentru sport, care absoarbe transpirația și nu menține pieptul în aceeași poziție, indiferent de intensitatea exercițiilor. La fel de bună ar fi și o bustieră pentru fitness.

Mare grijă la lenjeria intimă

Și dacă tot am ajuns în dedesubturile antrenamentelor, trebuie să ne referim și la lenjeria intimă ca la un detaliu foarte important pentru tine. Renunță la cea tip tanga, dacă vrei să stai departe de infecții, care s-ar putea declanșa din cauza schimbului de bacterii prin transpirația corpului. Lenjeria intimă care absoarbe transpirația te va ține departe de iritațiile pielii și îți va permite mișcări mult mai ample în timpul antrenamentelor.

Lasă bijuteriile la vestiar

Pielea ta își poate schimba manifestarea față de un metal la contactul cu transpirația. Scoate cerceii, lanțurile sau brățările cât timp ești în sala de fitness ca să nu te confrunți cu reacții alergice. Mai mult decât atât, bijuteriile ar putea să te rănească sau să îți îngreuneze antrenamentele, deci nu uita să le lași în vestiar de fiecare dată când faci sport.
Ține cont de aceste sfaturi și bucură-te de sport, pentru un corp zvelt și sănătos!

Acțiune Împărtășește cu Facebook Împărtășește cu Google+ Împărtășește cu Pinterest
« Înapoi la toate articolele