Livrare cu FAN Courier

Dress code casual: Top 5 greseli de evitat in conceperea unui outfit casual masculin

20.08.2018
Dress code casual: Top 5 greseli de evitat in conceperea unui outfit casual masculin

Stilurile vestimentare pe care barbatii le abordeaza pentru conceperea tinutelor lor au la baza niste principii clare. De exemplu, atunci cand vorbim despre un dress code casual -unul dintre cel mai versatile si in tendinte stiluri- lucrurile sunt mai simple decat in cazul in care am vorbi, sa spunem, despre un dress code black tie. Pentru ca exista o multime de ghiduri care iti prezinta cum anume ar trebui conceputa o astfel de tinuta, ne-am gandit sa iti facem alegerea mai usoara si sa iti prezentam cele mai grave 5 greseli de styling in realizarea unui outfit casual masculin!

1.Includerea unor piese prea sport.

Motivul pentru care majoritatea barbatilor (dar si a femeilor!) adora stilul casual tine, in principal, de flexibilitatea pe care acesta o permite in realizarea combinatiilor vestimentare. Totusi, acest aspect poate reprezenta si o capcana: pentru ca stilul casual este o fuziune intre cel sport si cel office, ai putea fi tentat sa folosesti elemente care tind mai mult catre stilul sport. Astfel, pantalonii de trening, maiourile sau incaltamintea de sala nu au ce cauta intr-un outfit casual.

2. Alegerea unor elemente vestimentare prea formale.

Tocmai acest grad ridicat de versatilitate a tinutelor casual face ca riscul sa iti compromiti tinuta cu haine prea elegante sa fie destul de mare. Mergi pe alegerea unor camasi simple, sacouri in linii care nu epateaza si mizeaza, in general, pe piese vestimentare care nu se remarca prin imprimeuri voluminoase sau colorate. Alege blugi barbati, tricouri stil polo si jachete din piele.

3. Supra-accesorizarea tinutei.

Un dress code casual se impune, de regula, pentru evenimentele sau activitatile care se petrec pe timpul zilei. Din acest motiv, dar si prin prisma faptului ca outfiturile casual au la baza simplitatea, nu este potrivit sa utilizezi foarte multe accesorii. O bratara sau un ceas pot fi suficiente pentru a stiliza un astfel de outfit.

4. Combinatii cromatice neinspirate.

Asa cum spuneam, stilul masculin casual mizeaza pe simplitate, iar acest principiu ramane valabil si in ceea ce priveste paleta cromatica utilizata. Ideal este sa incluzi in garderoba ta elemente vestimentare in culori neutre, sau usor de asortat. Bleumarinul, bejul, cremul si chiar cele doua nonculori sunt perfecte pentru a pastra esenta unui dress code casual.

5. Optarea pentru haine cu masuri nepotrivite.

Ca o regula generala de stil, dar care se aplica si in cazul tinutelor casual, este indicat sa optezi pentru haine cu masuri nepotrivite. Din dorinta de a masca anumite imperfectiuni ale corpului, barbatii tind sa poarte haine mai mari decat este necesar; pe de alta parte, pentru a-si pune in evidenta corpul, alti reprezentanti ai sexului tare isi aleg piese vestimentare prea mulate.

Pentru mai multe ponturi de stil, te invitam sa descoperi acest articol!

Acțiune Împărtășește cu Facebook Împărtășește cu Google+ Împărtășește cu Pinterest
« Înapoi la toate articolele