Livrare cu FAN Courier

Stiluri vestimentare: ghid complet pentru femei cu stil si barbati bine-imbracati! - Descopera-ti stilul cu Fashion Mix!

18.07.2018
Stiluri vestimentare: ghid complet pentru femei cu stil si barbati bine-imbracati! - Descopera-ti stilul cu Fashion Mix!

Modul in care alegem, combinam si purtam piesele vestimentare reflecta, fie ca suntem sau nu constienti de acest lucru, trasaturi ale personalitatii noastre. Ba mai mult decat atat, hainele se numara printre elementele de comunicare paraverbala, care spun foarte multe despre noi, chiar inainte de a ne exprima prin cuvinte. Astfel, nu este de mirare ca majoritatea femeilor si a barbatilor este preocupata de moda si de felul in care arata.
Nu stii care dintre numeroasele stiluri vestimentare ti se potriveste? Iti prezentam un ghid complet in care vei regasi caracteristicile celor mai cunoscute dintre acestea. In plus, iti oferim cele mai hot sfaturi de la designerii Fashion Mix pentru crearea unor tinute conturate ca la carte! Descopera stilul care te defineste!

Stiluri vestimentare pentru femei - de la simplu la sofisticat sau excentric

Stiluri vestimentare pentru barbati - expresia masculinitatii transpusa diferit

Stiluri vestimentare pentru femei - de la simplu la sofisticat sau excentric

Stiluri vestimentare pentru femei - de la simplu la sofisticat sau excentric
Exista un mit conform caruia femeile nu au niciodata suficiente haine in garderoba! Daca si tu faci parte din armata “Nu am cu ce sa ma imbrac!”, atunci poti considera ca acest articol ti se adreseaza! Cu siguranta ca vei crea tinute mult mai inspirate cu hainele pe care le ai deja, dupa ce vei afla cum anume poti sa iti definesti un anumit stil. Afla tot ce trebuie sa stie o femeie care doreste sa tina pasul cu moda, fara sa investeasca o avere in garderoba!

Stilul sport

Ai o zi atat de incarcata incat simti ca ai nevoie de un cronometru pentru a putea face fata unui program asa de aglomerat? Atunci, cel mai probabil ca o tinuta sport este o optiune foarte buna pe care ai putea sa o iei in calcul. Avantajul unui outfit sport consta in lejeritatea pe care o permite, bazandu-se in mare parte pe piese vestimentare cu croi loose. Astfel, stilul sport depaseste limitele salii de fitness si se transforma intr-o alternativa foarte buna pentru pentru tinutele de zi cu zi, la plimbari, in mall sau poate chiar la serviciu, dand nastere unor combinatii foarte comode si in voga!

Elemente pe care mizeaza: treninguri, tricouri sau maiouri largi, hanorace, tenisi dama sau adidasi, rochii si fuste din materiale cat mai conventionale si in linii simple.

Stilul sport

Stilul street wear

Foarte apropiat de stilul sport, sau chiar derivat din acesta, este stilul street wear, cunoscut si sub denumirea de stil urban. Acesta isi gaseseste originile in anii ‘50, atunci cand era purtat in special in anumite subculturi. Printre promotorii stilului street wear se numara bikerii, rapperii, precum si asa-numitii “Teddy Boys”, ale caror tinute erau inspirate din tinutele dandy. Ceea ce este interesant la tinutele street wear este ca, desi au cateva principii pe care se bazeaza, permit o mare flexibilitate in ceea ce priveste combinarea elementelor, avand in vedere ca stilul ultra-casual - asa cum se mai numeste cel street wear - prezinta influente din diverse alte stiluri.

Elemente pe care mizeaza: haine cu imprimeuri tip grafitti, tricouri inscpritionate cu mesaje, pantaloni in culori indraznete.

urban sau ultra-casual

Stilul casual vs smart casual

Stilul casual este unul dintre cele mai cunoscute stiluri vestimentare. Chiar si fara sa intentionam acest lucru, ne regasim adesea in postura de a imbraca haine casual! Motivul din spatele acestui fapt este unul singur: acesta este unul dintre cele mai versatile modalitati de a te imbraca. In plus, o tinuta casual se preteaza pentru diverse ocazii, putand fi purtata atat in contexte informale, cat si la birou sau la intalnirile de afaceri. De fapt, din nevoia de a putea ajunge direct de la birou la o iesire cu prietenii, a aparut un nou stil, derivat din cel casual: smart casual. Ambele stiluri vestimentare mizeaza pe imbinarea pieselor vestimentare mai lejere, cu cele office. Singura diferenta este ca stilul smart casual este mai aproape de cel business-elegant, iar cel casual pastreaza foarte multe influente din outfiturile sport. Afla mai multe despre tinutele smart-casual pentru femei de aici!

Elemente pe care mizeaza: Jeansi inchisi la culoare, sacouri supradimensionate, paltoane, incaltaminte cu toc gros si/sau inalt.

Stilul casual vs smart casual

Stilul elegant

Anumite ocazii impun un dress code elegant. Desi este unul dintre stilurile cel mai simplu de abordat, stilul elegant are si multe capcane. De exemplu, este foarte usor sa alegi un outfit prea banal, doar din dorinta de a merge pe o linie clasica, sau din teama de a nu da gres. Totusi, “elegant” inseamna mult mai mult decat sa asortezi o camasa alba cu o pereche de pantaloni office; in fond, eleganta unei tinute poate fi obtinuta printr-un joc interesant de texturi sau de nuante ale pieselor vestimentare sau prin alegerea accesoriilor potrivite, menite sa o scoata din anonimat.

Elemente pe care mizeaza: piese vestimentare clasice, little black dress, camasi, sacouri, fuste creion.

Stilul elegant

Stilul romantic

Daca jobul iti impune sa porti tinute elegante, mai serioase, atunci probabil ca iti va prinde bine sa experimentezi un stil ceva mai boem, dar la fel de rafinat. Stilul romantic poate fi comparat cu o iesire din cotidian, mai ales in cazul in care nu obisnuiesti sa-l porti foarte des. Acesta isi are originile in anii 1830, care coincide cu epoca romantismului. Intr-o tinuta tipica acestei perioadei vei regasi piese vestimentare realizate din materiale extrem de delicate si de elegante, cum ar fi dantela, volanele, tule-ul sau materialele satinate. In ceea ce priveste croiurile, acestea scot in evidente bustul si talia sau decolteul.

Elemente pe care mizeaza: bluze cu maneci ample, palarii, pantofi cu talpa joasa, fuste tip pantalon.

Stilul romantic

Stilul boho chic

Din punct de vedere al principiilor de stil, in imediata apropiere a stilului romantic se afla stilul boho chic. Bohemiam style, asa cum il numesc englezii, transmite valori precum extravaganta, indrazneala si nonconformismul, ridicand libertatea de exprimare la grad de tendinta fashion!
Tinutele boho chic se caracterizeaza prin alaturarea pieselor de imbracaminte feminine, cum ar fi topurile cu umerii goi, cu accesorii care au rolul de a te scoate din anonimat (genti XXL, coliere supradimensionate etc).

Elemente pe care mizeaza: rochii vaporoase, topuri lejere cu imprimeuri florale, pantaloni evazati din materiale fluide, genti colorate, de dimensiuni reduse.

Stilul baroc

Exact ca si in cazul designului interior in stil baroc, outfiturile care se ghideaza dupa regulile acestui stil au o puternica trasatura distincta: abudenta. Tinutele in stil baroc emana opulenta, permitand alaturarea unor elemente care au rolul de a intregi un look plin de stralucire. Astfel, din tinuta ta nu ar trebui sa lipseasca imbracamintea cu insertii metalice, elementele care se reamarca prin volumetrie, sau accesoriile cu pietre stralucitoare. De asemenea, in tinutele in stil baroc putem observa materiale grele (tafta, brocard, catifea etc.), broderii si imprimeuri in relief, precum si diverse accesorii sau croiuri asimetrice.
Paleta cromatica este formata in mare parte din nuante intense, care epateaza prin intensitatea sau stralucirea lor.

Elemente pe care mizeaza: rochii din materiale grele, accesorii stralucitoare si numeroase.

Stilul baroc

Stilul gothic

Stilul gothic are destul de putini adepti, iar acest lucru nu este de mirare, caci, daca ai in vedere caracteristicile sale distincte, vei observa ca purtarea unei astfel de tinute necesita o doza mare de indrazneala. In acelasi timp, stilul gothic poate fi considerat de catre unii dintre noi un stil care impune limitari, tinand cont de faptul ca vorbim despre o paleta cromatica ce nu cuprinde multe nuante. Concret, negrul, visiniul si alte culori intunecate sunt acelea pe care ar trebui sa le porti daca iti doresti o tinuta in stil gothic. Singurul truc pe care il poti utiliza pentru a purta o tinuta in stil gothic care sa nu fie banala este sa te joci cu texturile si sa optezi pentru accesoriile potrivite. Astfel, ai posibilitatea sa optezi pentru materiale fluide alaturate cu elemente din tesaturi solide. De exemplu, incearca o combinatie vestimentara din piele naturala si satin!

Elemente pe care mizeaza: accesorii in stil mistic, rochii lungi cu taieturi asimetrice, corsete, tricouri cu taieturi si mesaje caracteristice.

Stilul gothic

Stilul rock

Muzica rock a dus la aparitia unui nou stil vestimentar, cu acelasi nume. Daca ar trebui sa pastram doar esenta acestui stil, am spune ca el este potrivit persoanelor cu atitudine, foarte indraznete. Nonconformismul este transpus atat prin intermediul hainelor, dar si al accesoriilor, pe care sunt aplicate, de cele mai multe ori, tinte, ace de siguranta stilizate sau catarame, fermoare etc. Pielea naturala sau ecologica este materialul cel mai frecvent intalnit in tinutele glam.

Elemente pe care mizeaza: piese vestimentare dramatice, jachete din piele, hanorace cu tematici specifice, accesorii metalice, ghete voluminoase tip biker.

Stilul rock

Stilul minimalist

Prin analogie cu stilul de design minimalist, stilul vestimentar cu aceeasi denumire are la baza principiul conform caruia “less is more”, ceea ce inseamna ca elimina orice element redundant care ar putea incarca inutil tinuta si care nu isi gaseste o utilitate din punct de vedere practic. Stilul minimalist este cel care pune cel mai bine in evidenta frumusetea naturala a unei femei, tocmai pentru ca nu utilizeaza accesorii in exces.

Elemente pe care mizeaza: haine cat mai simple, in culori uni, pantaloni cu croi tigareta, pantaloni fara buzunare si, in general, imbracaminte cat mai simpla, atat in ceea ce priveste cromatica, dar si taieturile.

Stilul minimalist

Stiluri vestimentare pentru barbati - expresia masculinitatii transpusa in diverse forme

Dress code sport

Stilul sport este unul dintre preferatele celor mai multi dintre barbati, datorita gradului de comoditate pe care il ofera o asemenea tinuta. Tricourile, treningurile, short-urile si hanoracele cu sau fara fermoar sunt doar cateva dintre piesele vestimentare pe care barbatii le pot asorta pentru a obtine un outfit sport comod si in tendinte.

Elemente pe care mizeaza: accesorii sport, alegerea unor nuante care nu epateaza, piese vestimentare din materiale comode.

Dress code sport

Dress code streetwear

Ultra-casual este varianta pentru care opteaza tot mai multi dintre barbati, din acelasi motiv pentru care il aleg si pe cel sport. Desi lejeritatea este punctul comun dintre cele doua, acestea se diferentiaza prin anumite aspecte, cum ar fi faptul ca stilul streetwear se adreseaza mai mult persoanelor care fac parte din anumite subculturi, acest dress code oferind o mai mare posibilitate de personalizare a tinutelor.

Elemente pe care mizeaza: tricouri cu mesaje, jeansi cu croi larg, accesorii metalice sau din piele, rucsacuri.

Dress code streetwear

Dress code casual

Daca ar fi analizam semnificatia termenului “casual”, asa cum este el inteles in limba engleza - casual desemneaza o tinuta degajata - probabil ca acest stil ar fi usor de confundat cu cele doua descrise anterior. Totusi, prin prisma faptului ca o tinuta casual imprumuta si influente din stilul business, acesta este mult mai versatil si poate fi purtat cu usurinta in diverse ocazii.

Elemente pe care mizeaza: piese vestimentare basic pentru garderoba masculina: jeansi, camasi, tricouri bumbac, pulovere, sacouri, pantofi sau tenisiDress code business .

Dress code casual

Dress code business casual

Masculinitatea poate fi reprezentata si prin adoptarea tinutelor business. Acestea sunt ideale pentru a transmite ideea de profesionalism, care poate fi redata prin cateva elemente specifice: camasi, sacouri, pantaloni la dunga si accesorii precum ceasuri, cravate sau curele elegante. Un dress code business poate fi o cerinta pentru participarea la evenimentele corporate sau la intalnirile de afaceri, ori in zilele de lucru de la birou.

Elemente pe care mizeaza: accesorii de calitate, atentia pentru detalii care creeaza impresia de tinuta studiata.

Dress code Black Tie

Dress code-ul “Black Tie” desemneaza exact ceea ce putem incadra in tinutele “la patru ace”. Mai precis, aceasta este o tinuta de seara care se preteaza pentru evenimentele sofisticate. Acest stil este, cu siguranta, pe placul barbatilor eleganti, care prefera outfit-urile care debordeza bun gust si rafinament. La ce tip de evenimente se impun tinutele dress code? De la nunti si botezuri, pana la petreceri corporate sau dineuri. In general, acest tip de outfituri pastreaza o linie sobra, serioasa, motiv pentru care poate fi asociat cu stilul minimalist feminin, descris in prima parte a acestui articol.

Elemente pe care mizeaza: accesorii precum cravata sau papionul, nuante inchise, eliminarea elementelor redundante.

Dress code Black Tie

Acțiune Împărtășește cu Facebook Împărtășește cu Google+ Împărtășește cu Pinterest
« Înapoi la toate articolele